Lievance S ČUČORIEDKAMI a šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 vajce, 180g polohrubej múky, 300ml mlieka, ½ kocky droždia, 2 PL prášk.cukru, štipka soli. Náplň: 300g čerstvých čučoriedok, 4 PL cukru, 4 PL Zlatého klasu, čučoriedková alebo ríbezľová šťava (sirup).

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak máte doma čerstvé čučoriedky (možno by mohli byť aj mrazené), určite vyskúšajte:

- V teplom mlieku rozmrvíme kvasnice, zamiešame. Do misy dáme vajce, cukor, múku, soľ, pripravený kvások...
- ...a dohladka vyšľaháme. Necháme chvíľu nakysnúť.
- Z cesta pečieme na vymastenej panvici klasické lievance. Najprv z jednej strany...
- ...potom z druhej.
- Toľkoto ich je z uvedeného množstva cesta.
- Čučoriedky umyjeme...
- ...a dáme do hrnca rozvariť.
- Potom trochu pretlačíme, pridáme cukor a ešte krátko povaríme.
- Do pohára si zarobíme čučoriedkovú šťavu s vodou, pridáme Zlatý klas...
- ...zamiešame a vlejeme do čučoriedok (ja som potom ešte šťavu pridala - spolu bolo asi 2-3dl zarobenej šťavy a 4 PL Zlatého klasu)...
- ...a uvaríme ako puding na hladký krém.
- Lievance naplníme čučoriedkovým krémom, ozdobíme šľahačkou a papáme... Boli strááášne mňam :-))