Lievance S ČUČORIEDKAMI a šľahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 1 vajce, 180g polohrubej múky, 300ml mlieka, ½ kocky droždia, 2 PL prášk.cukru, štipka soli.
Náplň: 300g čerstvých čučoriedok, 4 PL cukru, 4 PL Zlatého klasu, čučoriedková alebo ríbezľová šťava (sirup).
POSTUP PŘÍPRAVY
Ak máte doma čerstvé čučoriedky (možno by mohli byť aj mrazené), určite vyskúšajte:
 |
- V teplom mlieku rozmrvíme kvasnice, zamiešame. Do misy dáme vajce, cukor, múku, soľ, pripravený kvások... |
 |
- ...a dohladka vyšľaháme. Necháme chvíľu nakysnúť. |
 |
- Z cesta pečieme na vymastenej panvici klasické lievance. Najprv z jednej strany... |
 |
- ...potom z druhej. |
 |
- Toľkoto ich je z uvedeného množstva cesta. |
 |
- Čučoriedky umyjeme... |
 |
- ...a dáme do hrnca rozvariť. |
 |
- Potom trochu pretlačíme, pridáme cukor a ešte krátko povaríme. |
 |
- Do pohára si zarobíme čučoriedkovú šťavu s vodou, pridáme Zlatý klas... |
 |
- ...zamiešame a vlejeme do čučoriedok (ja som potom ešte šťavu pridala - spolu bolo asi 2-3dl zarobenej šťavy a 4 PL Zlatého klasu)... |
 |
- ...a uvaríme ako puding na hladký krém. |
 |
- Lievance naplníme čučoriedkovým krémom, ozdobíme šľahačkou a papáme... Boli strááášne mňam :-)) |