Bravčové s hlivou na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500-600g brav.maso, caa 250g hliva /príp.čerstvé šampióny/ , 1 cibuľa, olej, 2 ML červ.paprika, 2 ML hríbové korenie, 2 strúčiky cesnaku, 3 trojuholníky syra so hríbovou príchuťou / kľudne može byť aj klasický smotanový/, soľ, vegeta, 1 šľahačka 33%, 1 l mlieka, 2 1/2 PL polohr.múka, šťava z citrónu

POSTUP PŘÍPRAVY

... kuk postup

- na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu do skolovita , potom pridáme červenú papriku, premiešame
- pridáme pokrájané masko, hlivu - prípadne čerstvé šampióny / ja som mala hlivu už pripravenú z mrazáku/... porestujeme, nech sa nám uzatvoria póry na masku
- potom pridáme hríbové korenie, podlejeme vodou.... a dusíme
- do uduseného šupneme syr, pretlačený cesnak, ochutíme soľou a vegetou a premiešavame do rozpustenia syra
- pripravíme si zátrepku z mlieka, múky a smotany
- vlejeme na masko s hlivou a necháme zovrieť ... hotovo
- do hotového vytlačíme šťavu z citróna - podľa chuti , premiešame ...........a servírujeme s haluškami