zapečené zemiačky s citrónom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kilo malinkých zemiačkov v šupke Citrónová šťava Cesnak, sušené rajčiny, čierne olivy Tabasková omáčka, shoyu omáčka/tamari omáčka alebo teriyaki tamari, vhodný je mix omáčok. Sušené rajčiny, čierne olivy, cibuľa podľa chuti Petržlenová vňať, biele korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiačky prekrojíme na polovicu (alebo ak sú malé, tak vcelku), dáme na pekáč, pridáme ošúpané mesiačiky cesnaku, sušené rajčiny, prekrojené olivy a na mesiačiky nakrájanú cibulu. Zmiešame, postriekame olivovo-vodným sprejom. Pred dokončením postriekame citrónovo-cesnakovou šťavou. Ak sa pripalujú, podlejeme ich zeleninovým vývarom prípadne citrónovo-cesnakovou šťavou. Upečené dochutíme soľou (bylinkovou), petržlenom.

1