Šuej-ču-žou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g bravčového mäsa zo stehna, 1 vajce, pol lyžice Solamylu, lyžica vody, olej na opekanie, 100 g hlávkovej alebo čínskej kapusty, pol šálky vývaru, lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína,1 lyžica rastlinného oleja, Glutasol /ale v rámci zdravej výživy doporučujem vynechať a radšej použiť obyčajnú soľ/, na hrot noža ml. č. korenie, pol lyžičky drvených chilli papričiek. Rozpis je pre dve osoby, suroviny treba upraviť podľa počtu strávnikov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pokrájame na tenké plátky naprieč vlákna /3x4cm, hr. 2mm/ a namočíme do zmesi pripravenej zo soli, vajca, Solamylu rozmiešaného s vodou. Po 20 min. mäso vložíme do panvice s rozohriatym olejom a za stáleho miešania o opečieme. Opečené vyberiem, necháme odkvapkať. Na zvyšnom oleji opečieme kapustu pokrájanú na tenké rezančeky , zalejeme vývarom a krátko podusíme /musí zostať chrumkavá/. Potom pridáme pripravené mäso, pokvapkáme sójovou omáčkou, vínom, osolíme, /alebo posypeme Glutasolom, ak chcete/, dobre premiešame, 2 minúty spolu podusíme. Kto má rád pikantné, môže pridať chilli papričky , mleté č. korenie sprudka opražené na kvapke oleja. Takto pripraveným pálivým olejom ochutíme jedlo a podávame s ryžou.