Vynikajuci kakaovy kysnuty kolac

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 + 2 dcl mlieka, ¾ kvasníc, trochu kr. cukru, hladkú múku na kvások, 65 dkg hladkej múky, olej, soľ, 3 vajcia
Plnka: 250g pr. cukru, 3 vanilkové cukre, 4-5 lyžíc kakaa, celý Palmarín

POSTUP PŘÍPRAVY

Kvások
Do šálky si dáme 1,5 dcl trochu zohriatého mlieka, pridáme rozdrobené kvasnice, polievkovú kopcovú lyžicu kr. cukru. Po povrchu to poprášime hl. múkou. Nepomiešame! a necháme kysnúť na teplom mieste.
Cesto
Do veľkej misky dáme 65 dkg hl. múky, 5 pol. lyžíc oleja, lyžičku soli, potom pridáme vykysnutý kvások, 2 dcl mlieka + sneh z 3 bielkov. (Hotové cesto sa oddeľuje od misky). Poprášime ho hl. múkou a dáme kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí (bochníčkov). Z každej časti vyvaľkáme obdĺžnik asi na dĺžku plechu a šírku asi 15-20 cm. Na plát natrieme plnku a zrolujeme ho. To spravíme aj s druhým, a tieto dva naplnené šulce potom navzájom prepletieme, konce viac stlačíme. Budeme mať 3 ,,vrkoče“, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a pečieme.

DOBRU CHUT ZELA MIRIAM A SIMONKA :-)