Vynikajúci špenátik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mrazený (ak máte čerstvý, najlepšie čerstvý) špenát, 3 strúčiky cesnaku, soľ, smotana na varenie, resp. 10-12% smotana, kúsok masielka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zabudla som odfotiť prípravu, nabudúce doložím fotky:)

V rajnici si roztopíme asi 1/3 masla, pridáme špenát a prelisované strúčky cesnaku. Privedieme do varu (kým sa nám mrazený špenát rozmrazí), povaríme asi 5-10 minút. Keď je špenátik rozmrazený, stačí 5 minút. Potom pridáme smotanu a jemne dochutíme soľou. Podávame so zemiačikmi, alebo ako príloha k mäsu, alebo len tak. samotný. Je vynikajúci. .
ĎAKUJEM za receptík mojej sestričke, ktorá mi ho posunula, myslím, že ho má od kamarátky, ktorá jej ho posunula...:)))). !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak sa náhodou stotožní s nejakým tu už publikovaným receptíkom, nemienim čítať vyhrážky, že som recept "ukradla", alebo okopírovala (človek sa tu dočíta kadečo), radšej ho zmažem. Ale len z tejto stránky, nie z mojej hlavy, nech už je od kohokoľvek.