Ultra rychla fazulova polievka ;)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

konzerva tmavej sterilizovanej fazule, zemiaky, kusok bocika alebo prerastanej slaninky (naozaj staci kusok pre chut), paradajkovy pretlak - malicka konzerva, kocka zeleninoveho bujonu, perzlenova vnat, sol, korenie a rasca podla chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Nelakajte sa nazvu. Nejde o to kto doleti skor po jej skonzumovani na WC...
Ale ide naozaj o super rychlu pripravu!!!

Priznam sa, ze k jej realizacii mi dopomohol receptik Slavenky "Talianska fazuľová polievka". Mojim spolustolovnikom sa vsak nepozdavala ryza v nej a ja som zase netrpezliva, tak nemam casto chut cakat pol dna kym sa mi uvari fazula do makka... Takze vznikol tento ULTRA rychly recept a nam naozaj velmi chuti!!!

POSTUP:
1. Do hrnca si dame vodu a uvarime v nej kocku bujonu. Ked zacne vriet pridame scedenu sterilizovanu fazulu. Nechame zase trosicka prevriet.
2. Cast vody s fazulou si odoberieme, rozmixujeme ju a potom vratime spat do hrca. Tym sa nam polievka zahusti. Ale ak ste vychovane na "zaprazkach a zatrepkach", kludne vynechajte tento krok a zahuste si ju po svojom ;)
3. Potom pridame pretlak, mozte cely ale staci aj menej - zelezi od velkosti hrnca a od vasej chute...
4. V malom kastroliku si oprazime nadrobno nakrajanu slaninku alebo bocik. Ked pridavate bocik, treba troska podliat olejom, pri slanine netreba... Oprazenu slaninu alebo bocik supnite do hrnca s polievkou.
5. Pridajte petrzlenovu vnat nakrajanu na drobno, zemiaky nakrajane na male kocky a varte kym zemiaky nezmaknu. Nakoniec uz iba podla chuti okorente a osolte. Ja obcas pridam na koniec este kusok nakrajaneho parku...
6. Podavame s chlebom resp. pecivom alebo samotnu...

DOBRU CHUT ;)