Rýchle zeleninové rezne.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík mrazenej zeleniny /drobná, nie polievková - napr. hrášok, kukurica, mrkva/, 1 rohlík, mlieko, cesnak, strúhanka, mleté čierne korenie, majorán, koreniny podľa fantázie, petržlenová vňať,1 vajíčko, sezam,

POSTUP PŘÍPRAVY

Rohlík namočíme v mlieku, vytlačíme, pridáme rozmrazenú zeleninu, cesnak, koreniny, vňať, vajíčko. Zahustíme strúhankou. Formujeme malé hrubšie rezne, ktoré obalíme v strúhanke so sézamom. Vyprážame tak, že keď sa praží prvá strana, máme pokrievku, a pri pražení druhej strany dáme pokrievku preč. Je to veľmi rýchle a hodí sa k tomu hlavne zemiaková kaša, ale i ryža, rizoto, varené zemiaky, hranolky, alebo len tak chleba a samozrejme zaváraná uhorka.
Tento recept ma naučila moja bývalá svokra. Zo spomienok na ňu mi chutia len tieto jej rezne, ktoré teraz robievam ja.
Menšia super obmena: Ak máte sójový granulát, tak nechajte ho napučať v osolenej vode a pridajte do zmesy. Chutí to ako fašírka so zeleninou.