Ginkgo biloba



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé ginkgové listy, dobrá domáca

POSTUP PŘÍPRAVY

do pohára si natlačíme listy ginkga a zalejeme domácou pálenou. Po čase gingko pustí farbu, i všetky dôležité látky. Čím dlhšie sa lúhuje, tým lepšie. Pije sa v malých dávkach.
O vlastnostiach rastliny Ginkgo biloba už vie snáď každý /srdcovo-cievne choroby, pamäť,studené končatiny......proste všetko možné/, len málokto vie, že účinné látky sú mnohonásobne väčšie, keď sa listy rozpustia v liehu. Keď sa zabárajú vodou - na čaj, účinných látok je minimum. Nehovoriac o sáčkových čajoch, kde je ginkga len 0,5, maximálne 1 %.
Jeden bylinkár mi odporučil najskôr dať výluh do umelej flašky, mierne stlačiť a na pár dní do mrazničky. Vraj to niečo obsahuje aj zlé, a takto sa to stratí a ostane 100 % zdravý produkt.


Gingko rastie bežne u nás. V parkoch sú vysadené, chodíte možno okolo nich, a kupujete ho v lekárňach.
Ja som si ho nasadila doma na záhradu. Je to v dospelosti veľký strom, ale budem ho udržiavať tak max. 3 metre.