ázijský bombastický šalát
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
čerstvá kapusta; mrkva, cukor, soľ, ocot; horúca voda
POSTUP PŘÍPRAVY
tento šalátik získate takmer ku každej "číne", my si ho ale vieme doma urobiť:
kapustu nastrúhame na pásiky, zalejeme horúcou vodu z kanvice tak, aby bola zakrytá a sparíme. Prilejeme ocot, pridáme soľ a cukor podľa chuti (radšej viac, ako menej). Teraz je čas na mrkvičku ktorú nastrúhanú tiež prisypeme. Necháme vychladnúť, aby nás to nepálilo (pokojne aj pol dňa) a v tejto chvíli naberáme znes do ruky a stísame, aby sa zo zeleniny dostala šťava. Vystísanú zeleninku naložíme do misky a podávame.
Sparením sa z kapusty odstráni štipľavosť a chutí takmer ako zaváraná, ale je chrumkavá a vďaka cukru a soli aj veľmi čínska.