
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 375g polohrubej múky, 80g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 80g roztopeného vlažného masla, 250ml vlažného mlieka, 1 balíček sušeného droždia, POSÝPKA: 100g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 1 vanilkový cukor, *** veľa čučoriedok***
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto si pripravíme tak, že zmiešame sypké suroviny, čiže múky, cukor, vanilkový cukor a droždie. Dobre premiešame, aby sa suroviny prevzdušnili. Potom pridáme mlieko a olej a mixérom (taký čo má špirály) vymiesime vláčne hladké cesto. Cesto necháme v teple podkysnúť, najrýchlejšie to ide v miske rýchlokyske. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme naň a bohato posypeme čučoriedkami. Vrch posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny dohromady. Pečieme približne 20 až 30min na 170°.