
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
dva veľké zemiaky, dve menšie mrkvy alebo jedna väčšia, 1PL oleja, drtený kmín, suš.bazalka, soľ, vegeta, ml.červená paprika, ml.čierne korenie, 1PL hl.múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi jednoduchý...
![]() |
očistené zemiaky pokrájané na kocky a mrkvu na polkoliečka dáme opiecť do hrnca na olej, pridáme kmín, korenie, vegetu. Opekáme asi dve minútky a pred koncom praženia pridáme ml.červenú papriku. Zalejeme vodou asi centimeter -dva nad úrovňou zemiakov a necháme uvariť. Keď sú zemiaky s mrkvou uvarené, prilejeme ešte asi 150ml vody zmiešanej s múkou a necháme prevrieť. Posolíme podľa chuti. Teraz posypeme sušenou bazalkou a a keď máme tak aj posekanou čerstvou vňaťou zeleru. |
![]() |
Druhá varianta môže byť bez pridania múky. Dobrú chuť! |