Šlahačkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 5 vajec, 5 PL kryštáľového cukru krupica, 2 PL oleja, 5 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva - toto všetko 2× Plnka: 250 ml sladkej smotany 30-33 %, 150 g čokolády na varenie, 150 g kryštáľového cukru krupica, 3 PL kakaa; ríbezľový lekvár Vrchná vrstva - 500 ml rastlinnej šľahačky (môže byť napr. aj v prášku), želatínový stužovač za studena, 1 PL ríbezľového lekváru, strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a olejom, pridáme múku a prášok do pečiva, znova prešľaháme a pridáme sneh z bielkov, vylejeme na papierom vystlaný plech. Upečieme. Takto urobíme 2 korpusy.

Plnka:
Deň vopred si privedieme do varu sladkú smotanu (nevaríme), pridáme čokoládu,cukor, kakao a miešame do hladkej hmoty, necháme vychladiť a vložíme na noc do chladničky stuhnúť. Na druhý deň vyšľaháme.

Vrchná vrstva:
Vyšľaháme šľahačku, pridáme lekvár a znova prešľaháme, pridáme želatínový stužovač podľa návodu.

Vychladnutý korpus zbavíme papiera, dáme do hlbokého plechu, natrieme lekvárom, plnkou a priložíme ďalším korpusom. Natrieme šľahačkou. Dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme postrúhanou čokoládou.

použitý stužovač