Cukinový alebo tekvicový prívarok so slaninkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cukina/tekvica, 1 sladká smotana, 1 kyslá smotana, 3PL hl.múky, 1dl vody, 2-3PL kr.cukru, 2 rovné čajové lyžičky soli, 3PL octu, obyčajná slanina
POSTUP PŘÍPRAVY
&
|
nastrúhanú cukinu/tekvicu podlejeme trošku vodou a dáme na 5-10 minút podusiť, do nádoby (ja na to používam sedemdecovú zaváraninovú fľašku) dáme smotany, pridáme múku, rozmiešame a necháme odstáť kým sa tekvica neuvarí...pred vliatím do prívarku potom znovu premiešame, tak by sa nemali vytvoriť hrčky... |
|
zatiaľ si nakrájame slaninku, stačí pár tenkých plátkov...urobí nám perfektnú arómu a príchuť. |
|
pokrájame ju na drobnučké kocôčky |
|
a vyškvaríme zvlášť |
|
zatiaľ už je cukina/tekvica udusená |
|
tak do nej dáme smotany rozmiešané s múkou a necháme prejsť varom, pridáme aj soľ, cukor a ocot |
|
prívarok odstavíme a pridáme slaninku, ktorú vylovíme z masti lyžicou iba s troškou masti, ale to záleží na vás koľko omastku máte radi.... |
|
zamiešame a hotovo, vyšlo mi asi liter prívarku |
|
podávame s čím len chceme....Dobrú chuť! |