Božské šľahačkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 8 vajec
8 PL kryštálového cukru
10 PL polohrubej múky
1-2 PL kakaa

Vanilkový krém:
170 g Hery
80 g Zlatého klasu
1/2 l mlieka
50 g kryštálového cukru
50 g vanilkového cukru
1-2 PL kakaa
rumová aróma /dala som tam rum/

Orechový krém:
70 g mletých orechov
50 g práškového cukru
50 g vanilkového cukru
kôra z 1 citróna
mlieko
rumová aróma /tiez rum/

Na ozdobenie:
6 kivi
200 g jahôd
2 šlahačky v prášku
čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Sľúbila som ďaľšie receptíky, takže tu je ďaľší:

Trošičku zložitý recept, ale výsledok stojí za to.

Postup: Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista, postupne pridajte múku a kakao. Cesto rozdeľte na dve polovice a upečte z nich 2 pláty.

Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypte kryštálový a vanilkový cukor, nechajte zovrieť a pridajte Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvarte hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešajte Heru a krém dochuťte rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrite polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešajte kakao.

Na krém rozložte pokrájané jahody a na ne položte druhý plát cesta.

Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešajte a zmes sparte takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrite na vrchné cesto. Naň navrstvite vanilkovo-kakaový krém.

Navrch rozotrite polovicu šľahačky, poukladajte pokrájané kiwi a natrite druhou časťou šľahačky. Rez ozdobte postrúhanou čokoládou.