Nepečená jahodová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g okrúhlych piškót, 800 g tvarohu - použila som Kapucín, 150 g práškového cukru, 500 g jahôd, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 ml sľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 70 g jahodového džemu, 1 stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zvyšný tvaroh,nakrájané jahody a jahodový džem rozmixujeme. Pridáme vanilkový cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Spolu so želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu, zľahka primiešame do jahodovej masy.
Tortovú formu vyskladáme piškótami, nalejeme jahodovú zmes, znovu pokladieme piškótami a nalejeme tvaroh vymiešaný s práškovým a vanilkovým cukrom. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.