Kuracie prsia po taliansky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia*2 PL nakrájaných sušených paradajok*1 strúčik cesnaku*1/2 lyžičky oregana*4 PL nasekanej najlepšie čerstvej bazalky........ja som dala sušenú*200 g syru cottage*paradajky*olivový olej*soľ*mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

v celku raz dva

V miske si zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami...
...pridáme oregáno...
...pridáme veľa bazalky,ale najlepšie je čerstvá....a všetko dobre premiešame...
...kuracie rezne naklepeme,osolíme,okoreníme mčk...
...na každý rezeň dáme kopku cottage zmesy...
...rezeň stači preložiť,ja nešpáradlujem a okraje pritlačim prstami.Pri pečení sa nerozídu...
...ja som ich dala najskor na grilovaciu panvicu trocha sa zatiahnuť,aby chytili"mriežky",ale tento krok nemusí byť....
...z grilovacej panvice som ich premiestnila do zapekacej misy. aj s výpekom....alebo ich priamo uložte do zapekacej misy vymazanej olejom.Na vrch dáme pár koliesok paradajky.Zastriekneme ešte olejom a posypeme bazalkou...
Pečieme 20 minút na 200 stupňoch,kým nám nezačne kuracie masko po stranách zlátnuť a paradajky nevyzerajú ľahko vysušené..........................asi takto...
...z blízka.Výborne to chutí so šalátom,alebo s chrumkabou bagetou.