Kuracie prsia po taliansky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia*2 PL nakrájaných sušených paradajok*1 strúčik cesnaku*1/2 lyžičky oregana*4 PL nasekanej najlepšie čerstvej bazalky........ja som dala sušenú*200 g syru cottage*paradajky*olivový olej*soľ*mčk
POSTUP PŘÍPRAVY
v celku raz dva
 |
V miske si zmiešame syr cottage s prelisovaným cesnakom a nakrájanými sušenými paradajkami... |
 |
...pridáme oregáno... |
 |
...pridáme veľa bazalky,ale najlepšie je čerstvá....a všetko dobre premiešame... |
 |
...kuracie rezne naklepeme,osolíme,okoreníme mčk... |
 |
...na každý rezeň dáme kopku cottage zmesy... |
 |
...rezeň stači preložiť,ja nešpáradlujem a okraje pritlačim prstami.Pri pečení sa nerozídu... |
 |
...ja som ich dala najskor na grilovaciu panvicu trocha sa zatiahnuť,aby chytili"mriežky",ale tento krok nemusí byť.... |
 |
...z grilovacej panvice som ich premiestnila do zapekacej misy. aj s výpekom....alebo ich priamo uložte do zapekacej misy vymazanej olejom.Na vrch dáme pár koliesok paradajky.Zastriekneme ešte olejom a posypeme bazalkou... |
 |
Pečieme 20 minút na 200 stupňoch,kým nám nezačne kuracie masko po stranách zlátnuť a paradajky nevyzerajú ľahko vysušené..........................asi takto... |
 |
...z blízka.Výborne to chutí so šalátom,alebo s chrumkabou bagetou. |