černohorský kurací rezeň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vykostené kuracie stehná (alebo akékoľvek iné kuracie alebo aj bravčové mäsko), soľ, čierne korenie, tvrdý syr na strúhanie. Na cestíčko: zemiaky, hl. múka, majoránka, nadrobno nasekaná cibuľa (alebo ak strúhate zemiaky v robote, tak s nimi postrúhajte aj cibuľu), cesnak, soľ, čierne korenie, vajce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nasolíme a okoreníme MČK. Cestíčko si pripravíme nasledovne: zemiaky postrúhame, pridáme vajíčko, cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, hl. múku a majoránku, dobre premiešame. V takomto cestíčku obaľujeme plátky mäsa, ktoré predtým zľahka obalíme v múke (aby sa nám cestíčko nešmýkalo dolu) a pomaly opražíme v horúcom oleji. Ešte horúce posypeme strúhaným syrom.
My sme si mäsko dali na obed so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom, ale môžeme k nemu podávať zemiaky na akýkoľvek spôsob, najčastejšie sa však robia opekané zemiaky. Dobrú chuť:-)))