
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
recept mi dala kolegyňa z Nového času pre ženy - extra dezerty. bábovka je naozaj vynikajúca! Prísady: 2 hrnčeky (s objemom 250 ml) hladkej múky, 1 hrnček prášk. cukru (nabudúce dám možno trocha menej), 2 vajíčka, 1 bal. prášku do pečiva, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka. v recepte je 1 čoko. tyčinka s kokosovou náplnou - ja som dala 2 hrste strúhaného kokosu, a 50 g varovej čokolády, ktorú som postrúhala na hrubšom strúhadle. Poleva: 1/2 hrnčeka prášk. cukru, 1 PL citr. šťavy, 2 PL horúcej vody (nerobila som).
POSTUP PŘÍPRAVY
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, mlieko, múku s práškom do pečiva, štipku soli, kokos a nastrúhanú čokoladu. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Nemala som veľa času, a tak som nič nešľahala, len som všetko zmiešala vareškou v miske - ale aj tak sa bábovka vydarila. má úžasnú margotkovú chuť :)
Pečieme najprv pri vysokej teplote - asi 220 st. - ked vidíte, že sa cesto nadvihlo, hned znížte teplotu na asi 170 st., a potom dopečte už len pri 150 st.
Na polevu vymiešame cukor s vodou a citr. šťavou. Zmesou polejeme vychladnutú bábovku.
![]() |
po vložení do rúry |
![]() |
po vybratí. vrch som kúsok zrezala, aby bola rovná, ked ju vyklopím. |
![]() |
... |
![]() |
rezíky - dostal z nich aj drobec. opakoval: mňom, mňom! :-) |