Bublinkový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:4 žltka,25 dkg práškového cukru - spolu vymiešať,pridať 1 dcl oleja,1 dcl vody,25 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,sneh zo 4 bielkov
Krém:1 dcl mlieka,2 šlahačky v prášku,2 stužovače šlahačky,2 kyslé smotany,3 vanilkové cukry,podla potreby práškový cukor
Poleva:9 dcl vody,8 lyžíc kryštálového cukru,2 sáčky frutiny
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto vymiešame ,vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme podla potreby.Po upečení koláč necháme vychladnúť,zatial si pripravíme plnku-mlieko vyšlaháme so šlahačkou a stužovačmi,ked je šlahačká hustá pridáme vanilkový cukor,práškový cukor(ja som dala 2 lyžice) a kyslé smotany,všetko spolu vymiešame a natrieme na upečený koláč.Na koniec urobíme polevu. 2 sáčky frutiny sú na 1 liter vody,tu treba dať trošku menej a to 9 dcl .Vodu dáme variť,pridáme cukor a urobíme presne ako puding a hned ešte horúce vylejeme na koláč.Rozotrieme a necháme vychladnúť,po vychladnutí je dobre koláč dať do chladničky aspon na 3 hod.(ja zvyknem dať na noc,aspon sa spoja chute)
 |
suroviny na prípravu |
 |
upečieme koláč podla receptu,necháme vychladnúť,plech vymastiť a vysypať múkou |
 |
pripravíme si plnku |
 |
ktorú rovnomerne rozotrieme na upečený koláč |
 |
uvaríme si frutinu,ide to rýchlo,presne ako puding |
 |
ešte horúcu frutinu vylejeme na koláč,rozotrieme |
 |
koláč je hotový |
 |
šup s ním do chladničky a už len čakať,medzitým si umyjeme tú kopu riadu čo nám ostala,najlepšie si na to zavolať dákeho pomocníka:):):)
Koláč má zaujímavú chuť,nie je taký presladený a po mojich neúspešných pokusoch zo želatínou mi frutina vyhovuje,je to podobné |
 |
Dobrú chuť (ešte nie je dobre stuhnutý)
Mne vyhovuje čerešnová frutina,je kyslejšia a krásne po nej vonia koláč a tá farba ....,skúšala som aj marhulovú,ale to nie je ono |