Bublinkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:4 žltka,25 dkg práškového cukru - spolu vymiešať,pridať 1 dcl oleja,1 dcl vody,25 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,sneh zo 4 bielkov Krém:1 dcl mlieka,2 šlahačky v prášku,2 stužovače šlahačky,2 kyslé smotany,3 vanilkové cukry,podla potreby práškový cukor Poleva:9 dcl vody,8 lyžíc kryštálového cukru,2 sáčky frutiny

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto vymiešame ,vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme podla potreby.Po upečení koláč necháme vychladnúť,zatial si pripravíme plnku-mlieko vyšlaháme so šlahačkou a stužovačmi,ked je šlahačká hustá pridáme vanilkový cukor,práškový cukor(ja som dala 2 lyžice) a kyslé smotany,všetko spolu vymiešame a natrieme na upečený koláč.Na koniec urobíme polevu. 2 sáčky frutiny sú na 1 liter vody,tu treba dať trošku menej a to 9 dcl .Vodu dáme variť,pridáme cukor a urobíme presne ako puding a hned ešte horúce vylejeme na koláč.Rozotrieme a necháme vychladnúť,po vychladnutí je dobre koláč dať do chladničky aspon na 3 hod.(ja zvyknem dať na noc,aspon sa spoja chute)

suroviny na prípravu
upečieme koláč podla receptu,necháme vychladnúť,plech vymastiť a vysypať múkou
pripravíme si plnku
ktorú rovnomerne rozotrieme na upečený koláč
uvaríme si frutinu,ide to rýchlo,presne ako puding
ešte horúcu frutinu vylejeme na koláč,rozotrieme
koláč je hotový
šup s ním do chladničky a už len čakať,medzitým si umyjeme tú kopu riadu čo nám ostala,najlepšie si na to zavolať dákeho pomocníka:):):) Koláč má zaujímavú chuť,nie je taký presladený a po mojich neúspešných pokusoch zo želatínou mi frutina vyhovuje,je to podobné
Dobrú chuť (ešte nie je dobre stuhnutý) Mne vyhovuje čerešnová frutina,je kyslejšia a krásne po nej vonia koláč a tá farba ....,skúšala som aj marhulovú,ale to nie je ono