cuketkové závitky s hubami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

malé cukety (tak jednu na dve osoby) * čerstvé huby (akékoľvek) 5 kusov * syr (najlepšie aromatický ako napr. feta, ale stačí aj eidam) * cibuľu * soľ * mleté korenie * olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

základ tohto receptu som našla kdesi na internete, toto je môj variant- so šampiňónmi a eidamom. Je to najlepšia cuketa v šírom svete a ak s tým nachováte niekoho, kto cukiny nenávidí, určite uspejete! Jednoduchý a na suroviny nenáročný recept, príprava zaberie max. polhodinku. Ideme na vec:
najprv nachystáme cuketky, ktoré nakrájame po dĺžke na 2-3 mm plátky, osolíme, okoreníme, pomažeme olivovým olejom a šup s nimi na pečiaci papier do rúry na 15 minút. Medzitým nakrájame šampiňóny. Nešetríme ani cibuľu a spravíme s ňou rovnaký krátky proces. Kúsky cukiny, ktoré svojou veľkosťou či tvarom nezodpovedajú definícii plátku zmasakrujeme tiež. Na olivovom oleji opražíme cibuľu do zlatej farby. pridáme nakrájané huby (ja som použila krémové šampiňóny) a nakrájané kúsky zvyškov cukiny. podlejeme, osolíme a aspoň 15 minút dusíme. Medzitým vyberieme plátky z rúry- teraz sú mäkučké a my ich necháme chladnúť, aby sme si pri rolovacej procedúre nepopálili prstíky. Keď je hotová plnka, postupujeme nasledovne: do jemne olivovým olejom vymazanej zapekacej misky položíme plátok cukety, naň položíme kúsok syra a kopček hubovej ňamky. odvážnejší roluje, ja som ich len preložila napoly. Závitky uložíme do misky a doprajeme im ešte 15 minút v rúre, nech si nemyslia, že je to len tak. Podávame teplé a s bielym pečivom. Tento recept je možné ľubovoľne obmieňať.
Garantujem Vám, že lepšie pripravenú cukiňu ste v živote nejedli!!!!