
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 7 vajec * 7 PL kryštál. cukru * 7 PL polohrubej múky * 1/2 pdp. TVAROHOVÁ PLNKA: 2 tvarohy v črievku Sabi (ja som použila iba 1 obyčajný tvaroh) * 2 vanilíny * 1 vajce * cukor podľa chuti. PUDINGOVÁ PLNKA: čokoládový a jahodový puding.
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept z novín.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Postupne pomaly pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný väčší plech. Potom postupne po lyžičkách do cesta vkladáme striedavo čokoládový a jahodový puding. Nakoniec z tvarohu urobíme cez celý koláč mriežky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 min. Zákusom môžeme ozdobiť práškovým cukrom.
![]() |
uvarené pudingy |
![]() |
vyšľahané bielka, žĺtka, múka s pdp |
![]() |
cesto vyliate na pekáči, kôpky pudingu, potom ešte plus tvaroh |
![]() |
hotové |
![]() |
ochutnávka :o) |