Morčacie prsia s cuketou a paradajkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg cukín 500 g morčacích pŕs 500 g čerstvých paradajok 100 g strúhaného syra 20 g čiernych olív 20 g zelených olív 1,5 dcl bieleho vína olej, soľ, biele korenie, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Výborné a ľahké letné jedlo. Ako príloha sa hodí ryža alebo nové zemiaky. My sme si to skombinovali. Prajem dobrú chuť!

Cukinu nakrájame na kolieska a tie na štvrťky. Stred s jadierkami som odstránila.
Paradajky nakrájame na mesiačiky.
Krásne prsíčko! ;-)
Masko nakrájame na plátky a naklepeme.Osolíme, okoreníme.
Olivy nakrájané na polovičky a syr nastrúhaný na hrubo. Čierne olivy nemusíme tak som dala len zelené.
Masko prudko opečieme na oleji a podusíme cca 4 minutky.
Pridáme paradajky a syr. Povaríme cca 6 minút. Paradajky pustia šťavu.
Takto nejako to buble.
Cukinu pridáme k mäsu a varíme cca 3 min. Nakoniec pridáme olivy, podlejeme vínom (ja som dala pivo, lebo biele vino sa u nas nejakym zazrakom nenachadzalo!!!) a varíme asi 10 min, kým nie je cukina mäkká.
Final produkt! Dobru chut!