Morčacie prsia s cuketou a paradajkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg cukín
500 g morčacích pŕs
500 g čerstvých paradajok
100 g strúhaného syra
20 g čiernych olív
20 g zelených olív
1,5 dcl bieleho vína
olej, soľ, biele korenie, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe
Výborné a ľahké letné jedlo. Ako príloha sa hodí ryža alebo nové zemiaky. My sme si to skombinovali. Prajem dobrú chuť!
 |
Cukinu nakrájame na kolieska a tie na štvrťky. Stred s jadierkami som odstránila. |
 |
Paradajky nakrájame na mesiačiky. |
 |
Krásne prsíčko! ;-) |
 |
Masko nakrájame na plátky a naklepeme.Osolíme, okoreníme. |
 |
Olivy nakrájané na polovičky a syr nastrúhaný na hrubo. Čierne olivy nemusíme tak som dala len zelené. |
 |
Masko prudko opečieme na oleji a podusíme cca 4 minutky. |
 |
Pridáme paradajky a syr. Povaríme cca 6 minút. Paradajky pustia šťavu. |
 |
Takto nejako to buble. |
 |
Cukinu pridáme k mäsu a varíme cca 3 min.
Nakoniec pridáme olivy, podlejeme vínom (ja som dala pivo, lebo biele vino sa u nas nejakym zazrakom nenachadzalo!!!) a varíme asi 10 min, kým nie je cukina mäkká. |
 |
Final produkt! Dobru chut! |