Nepecene tycinky SPORT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g pomletych keksikov ( suche, bez plnky), 1 Hera, 200 g pr. cukru, 3 PL tmaveho kakaa, 1 vanilkovy cukor, rumova aroma , 200 ml mlieka cokoladova poleva: 150 g cokolady, 2 PL stoloveho oleja ( nie olivovy)

POSTUP PŘÍPRAVY

U nas doma sladkosti nikdy nie je dost.Stale nejake keksiky, cokoladky musia byt v zasobe. Toto je vyborna mnamka, ako nahradit kupovane cokoladove tycinky. Je to nenarocne na pripravu. Jednoduche, rychle a mnam.

na miernom ohni rozpustime Heru v 200 ml mlieka. Nevarime! Nechame vychladnut
keksiky pomelieme, pridame 3 PL kakaa a dobre premiesame
tacku alebo plech s cca 23 x 33 cm vylozime alobalom. Mozete pouzit aj janske sklo alebo plech s teflonovym povrchom (potom netreba alobal). Mozete puzit aj mensi plech, ale tycinky su hrubsie a podla mojej skromnej mienky to potom nie je ono
keksiky, kktore som pouzila. foto len pre inspiraciu
do mlieka s rozpustenym tukom pridame cukor a vanilkovy cukor. obcas premiesame, aby sa cukor rozpustil
vlazne mliecko s rozpustenou Herou a cukrami pomaly vlievame do keksikovej hmoty. Nakoniec pridame rumovu aromu. Ja som dala cca 1/2 z 30 ml flasticky. Dobre vymiesame
vymiesana masa
masu natrieme na pripravenu tacku (plech), a pekne rovnomerne varechou ju rozotrieme. Masa je najprv riedka, ale odlozime do chladnicky na 20-30 minut, kym si dame roztopit cokoladu.
cokoladu rozpustime nad parou s 2 PL stoloveho oleja. Dobre vymiesame
vyberieme plech z chladnicky a mierne ochladenou cokoladou polejeme keksikovu hmotu. Opat odlozime do chladnicky min. na 2 hodinky, ale najlepsie ak je cez noc. Masa dobre stuhne (aj ked je v konecnom dosledku dost makka) a vyborne sa prepoja chute.Nakrajeme na tycinky a skladujeme v chladnicke v nejakej uzatvaratelnej doze.
Pri krajani na tycinky ak pokrajate aj s alobalom nic sa nedeje lebo sa da lahko odstranit pred servirovanim alebo konzumaciou . Dobru chut