Tagliatelle s cukinovým pestom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cukina * cesnak * syr parmezán * citrónová šťava * extra panenský olivový olej * mleté čierne korenie * soľ * cestoviny tagliatelle * píniové oriešky (nemusia byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduché, letné a rýchle jedlo. Je možnosť robiť aj z inej zeleninky ako cukiny, vyskúšajte...

Očistíme si ľubovoľné množstvo cukín - najlepšie mladých (ak máte domáce cukinky, nemusíte šúpať...)
Cukiny nakrájame na kolieska a poukladáme na plech potretý olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 C asi 10-15min. alebo kým nezmäknú...
Upečené cukiny necháme mierne vychladnúť, ak treba, tak ich ešte pokrájame na menšie kúsky. Cukinu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, parmezán, soľ, mleté čierne korenie - množstvá dávame podľa chuti...Ja som tak neurobila, ale rozmixovať do toho môžete aj za hrsť píniových orieškov...
Na tanier dáme uvarené tagliatelle a na to kôpku zeleného pesta. Môžeme posypať hoblinkami parmezánu a píniovými orieškami.