Kurča po taliansky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta (ak nemáte, neva) * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúci recept z talianskeho časopisu. Reklamu zadara nerobím, ale keby mi chceli vydavatelia poslať na účet nejaké lóvky, urobila by som výnimku :-))))))

1. Kuracie noženy umyte, osušte, osoľte a očierňokoreňte.
2. Nechajte chvíľku odstáť, zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo olej,
3. a kuracie stehienka sprudka osmahnite.
4. Sprudka znamená sprudka z oboch strán.
5. Potom nôžky kuracieho nebožtíka podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka pod pokrievkou.
6. POtom budete potrebovať: pár strúčikov cesnaku, veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bazalkové pesto (ak nejesto, nevadí), kúsok masla na zjemnenie, olivy a to je tuším zatiaľ vsjo.
7. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak,
8. ....... šľahačkovú smotanu......
9. .... maslo na zjemnenie chuti,
10. cesnak......
10. soľ,
11. mletú červenú papriku,
12. mleté čierne korenie (najlepšie bude, ak pomeliete čerstvé korenie)
13. a nechajte všetko variť na slabom ohni. Zatiaľ si nakrájajte petržlenovú čerstvú vňať, olivy, ak máte, pridajte bazalkovú pastu. Nahádžte všetko do hrnca, nechajte chvíľočku variť. Ak máte pocit, že potrebujete omáčku zahustiť, tak zahustite. (zopár olív a trocha petržlenovej vňate si nechajte na ozdobu)
14. Na samotný záver varenia pridajte kryštálový cukor podľa chuti. Omáčku som nezahusťovala, pridala som asi 1,5 polievkovej lyžice kryštálového cukru, nechala prejsť varom a fertig.
14. Podávajte so špagetami. Dobrú chuť!