Višňová štrúdľa s makom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto : 1 šlahačková smotana , 30dkg hladkej múky špeciál , štipka soli. Na plnku : očistené a vykôstkované višne (čerstvé, alebo zavarené - môžu byť i čerešne) , zomletý mak a troška cukru.Na potretie cesta si pripravím rozpustený margarín napr. Heru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať.Medzitým si urobíme plnku z višní a maku, ktorý je pomiešaný s cukrom.
Podľa veľkostí štrúdle (teda aký máme plech) si rozdelíme cesto na 2 - 3 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Každé rozvaľkané cesto potrieme ropusteným margarínom napr. Herou a posypeme makom pozor bez cukru. Navrch cesta uložíme plnku a zavinieme. Presunieme na plech (ja si dávam na plech alobal, ktorý si pomastím tiež rozpusteným margarínom) a na vrch taktiež potriem štrúdľu rozpusteným margarínom a dám piecť do trúby na mierny ohen.

Je to ozaj fantastické, cesto je jednoduché,vláčne a štrúdľa je veľmi chutná.

Prajem Vám dobrú chuť.

Zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať.
Medzitým si urobíme plnku z višní a .....
a maku, ktorý je pomiešaný s cukrom.
Naplnené štrúdle si prenesieme na plech a potrieme rozpusteným maslom/margarínom.... a dáme piecť do trúby na mierny oheň.
Upečené štrúdle vytiahneme z rúry ..... a
a ja už Vám môžem popriať len DOBRÚ CHUŤ