Tvarohový krémovník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: **220g polohrubej múky **120g Hery **120g práškového cukru **1 vajce **2 žĺtka **1ČL prášku do pečiva. NÁPLŇ: **500ml mlieka **500g mäkkého tvarohu **1 vanilkový puding **150ml oleja **1 vajce **3 žĺtka **1 bal.vanilínového cukru. SNEH: **5 bielkov **5PL práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
nižšie
 |
Na prac.dosku si dáme múku, cukor, PDP, nastrúhanú Heru, pridáme vajce a žĺtky a zapracujeme cesto... |
 |
... ktoré dáme asi na 30 minút do chladničky. |
 |
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3-4 cm. To moje vyvaľkané vyzerá hrozne, no ale aj práca s ním a prenášanie nebolo bohviečo... nabudúce vaľkať budem cez potravinovú fóliu na papieri na pečenie a už len prenesiem-kdesi, ktosi písal :o) |
 |
Plech s vysokým okrajom si vymastíme a vysypeme múkou a tam prenesieme /niekto možno aj po kúskoch :o) / cesto, ktoré potom ešte vypracujeme rukou po celej ploche. Okraje by mali byť do výšky asi tak 2 cm, no ja som už nemala z čoho dvíhať a napokon nič zvláštne sa neudialo s koláčom, snaď to, že kraje boli po upečení trošku tmavšie, nie však pripečené... |
 |
Z náplne všetky suroviny dáme do veľkej misky a ručne alebo elektrickým šľahačom na najnižšom stupni otáčok rozmiešame. |
 |
Túto náplň nalejeme na cesto a koláč dáme predpiecť pri teplote cca 180 stupňov na 40-45 minút. Nezľaknite sa, je úplne riedka... |
 |
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, natrieme ho na predpečený koláč.... |
 |
a zapečieme sneh pri teplote 160 stupňov na cca 10 minút |
 |
už zapečený sneh... |
 |
Nech Vám chutí tak ako nám... :o) |