Čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:250g masla,250g hl. múky,250g práš.cukru,štipka soli,balíček vanil.cukru,1 PL rumu,4 vajíčka,1/2 lyžičky citron. šťavy.Plnka:200g čokolády na varenie,200g tuku,125g práš. cukru,3 žltky,Ríbezľový lekvár,čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmäknuté maslo vymiešame s práš. cukrom ,vanil. cukrom,pridáme soľ,rum ,2 celé vajcia a 2 žltky.Striedavo pridávame múku a sneh z 2 bielkov,do ktorého sme zašlahali citron. šťavu.
Dno tortovej formy dobre vymastíme a rovnomerne naň rozotrieme asi 1/2 cm vrstvu cesta.Pečieme asi 6min(teplovzduš. rúra) pri 160 C°.Takto upečieme postopne asi 6-8 platov-záleži od veľkosti formy.Stále treba dobre formu očistiť a znova natrieť!
Upečené platy dáme na rovnú plochu ,aby sa nepokrútili.
Tuk vymiešame s cukrom,žltkami a zmäknutou čokoládou.Vychladnute platy natrieme plnkou a ukladáme na seba.Vrch natrieme lekvárom,polejeme polevou,Podávame až na druhý deň.
Dobrú chuť..... :-))

suroviny
..cukor,maslo...
..pridame sneh,múku..
...cesto natrieme na dno formy..
...natierame plnku..
natrieme lekvárom...
..oblejeme polevou a dozdobíme....