Bravčové medailónky na hríboch a slaninke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg brav.masa /ja som mala pliecko/, horčica, olej, worchester omáčka, soľ, bylinkové korenie, sušené hríby / mozu byť aj čerstvé šampióny/, asi 100g oravská slanina, 1 cibuľa, 3 trojuholníky taveného syra
POSTUP PŘÍPRAVY
- také masko my veľmi mozeme .. :) Nie je to žiadna kuriozna špecialita, ale veľmi chutné masko :)
 |
- masko nakrájame na medailónky, osolíme, pokvapkáme worch.omáčkou, posypeme bylinkovým korením, potrieme horčicou, poprelievame olejom a vložíme do misky asoň na 1 hod do chladu / toto si možeme pripraviť aj deň pred/ |
 |
- cibuľu a slaninu nakrájame na pásiky ... opražíme |
 |
- odležané maso opečieme na prudkom ohni z oboch strán |
 |
- pridáme prepláchnuté hríby /ktoré sme si vopred namočili - prípadne nakrájané čerstvé šampióny/ a opraženú cibuľu so slaninou...... podlejeme vodou a dusíme |
 |
- do uduseného vložíme trojuholníkový syr a necháme stopiť ... hotovo
Podávame s hocičím ... my máme k tomu radi tarhoňu |