
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 väčšie mrkvy, 2 väčšie petržleny, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, karfiol, vegeta, petržlenová vňať *halušky: 2,5 dl polohrubej múky, 1,5 dl vody
POSTUP PŘÍPRAVY
***
![]() |
Karfiol očistíme, potrháme na ružičky a umyjeme –dáme do vriacej osolenej vody, povaríme asi 3 min (podľa veľkosti ružičiek), zároveň pridáme cibuľu, ja som dala aj kúsok póru, |
![]() |
zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak necháme vcelku |
![]() |
predvarený karfiol vyberieme, necháme vychladnúť- tie si potom necháme napr. na obaľovanie a vyprážanie, podľa toho, čo sa z neho chystáte pripraviť, pridáme na menšie kúsky nakrájanú zeleninu, cesnak, uvaríme do polomäkka, |
![]() |
pár kúskov karfiolu nakrájame na menšie kúsky |
![]() |
a pridáme k zelenine, môžete si pridať aj zelerovú a petržlenovú vňať so stonkami, uvaríme domäkka, |
![]() |
pred koncom ochutíme asi dvomi lyžicami vegety /podľa chuti/ a nahádžeme cez sitko halušky. |
![]() |
Halušky: ja ich robím od oka, ale pre tentokrát som to odmerala – 2,5 dl múky a 1,5 dl vody vymiešať, |
![]() |
bude to redšie cesto |
![]() |
a pretrite ho v sitku s menšími otvormi (mám aj mini-haluškár, ale v pohode sa dá nahradiť aj takýmto sitkom) rovno do vriacej polievky, |
![]() |
halušky budú menšie, jemnejšie, |
![]() |
môžete si pridať aj zvyšné vajíčko, ak vám ostane z obaľovania karfiolu a zároveň premiešať polievku, necháme prevrieť asi dve minútky a vypneme. |
![]() |
Ochutíme ešte čerstvou petržlenovou vňaťkou. *Dobrú chuť* |