Zeleninová s karfiolom a haluškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 väčšie mrkvy, 2 väčšie petržleny, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, karfiol, vegeta, petržlenová vňať *halušky: 2,5 dl polohrubej múky, 1,5 dl vody

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Karfiol očistíme, potrháme na ružičky a umyjeme –dáme do vriacej osolenej vody, povaríme asi 3 min (podľa veľkosti ružičiek), zároveň pridáme cibuľu, ja som dala aj kúsok póru,
zeleninu nakrájame na menšie kúsky, cesnak necháme vcelku
predvarený karfiol vyberieme, necháme vychladnúť- tie si potom necháme napr. na obaľovanie a vyprážanie, podľa toho, čo sa z neho chystáte pripraviť, pridáme na menšie kúsky nakrájanú zeleninu, cesnak, uvaríme do polomäkka,
pár kúskov karfiolu nakrájame na menšie kúsky
a pridáme k zelenine, môžete si pridať aj zelerovú a petržlenovú vňať so stonkami, uvaríme domäkka,
pred koncom ochutíme asi dvomi lyžicami vegety /podľa chuti/ a nahádžeme cez sitko halušky.
Halušky: ja ich robím od oka, ale pre tentokrát som to odmerala – 2,5 dl múky a 1,5 dl vody vymiešať,
bude to redšie cesto
a pretrite ho v sitku s menšími otvormi (mám aj mini-haluškár, ale v pohode sa dá nahradiť aj takýmto sitkom) rovno do vriacej polievky,
halušky budú menšie, jemnejšie,
môžete si pridať aj zvyšné vajíčko, ak vám ostane z obaľovania karfiolu a zároveň premiešať polievku, necháme prevrieť asi dve minútky a vypneme.
Ochutíme ešte čerstvou petržlenovou vňaťkou. *Dobrú chuť*