PIMS

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept pochádza z čias, keď som žila v Británii. Na slnečné nedeľné popoludnia, ktoré sme trávili v záhrade, sme si okrem iných dobrôt pre deti, pripravovali aj túto pre dospelých. Potrebujeme: ovocie, vodku, minerálku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Akékoľvek ovocie (riaďte sa svojimi chuťami, aby to pre vás bolo dobré) nasekajte na drobné kúsky alebo kúsky hltu, dajte do väčšej nádoby. Zalejte vodkou a dolejte minerálkou. Ten pomer by mohol byť tak 1 diel vodky a dva diely minerálky. Samozrejme, záleží na chuti a dostupných zásobách :-))

Podávame v pohároch na šampanské (nie flauty, ale také tie široké, viete, čo myslím :-)) - pokiaľ máte napríklad hostí a chcete, aby to "trochu vyzeralo", s koktejlovou lyžičkou alebo lyžičkou na bowle. Prípadne aj s dezertnou vidličkou. Pokiaľ to máte len tak pre seba, pokojne si to dajte do misiek a vezmite si obyč lyžičky. Z toho sa nestrieľa, že :-)) Celé to pojedáme / popíjame.

Má to byť také akurát - ani nie priveľmi husté ako šalát, ani riedke samá voda, ale také "bowlové. Aby ovocie plávalo, ale aby nebolo úplne stratené :-))

Je to dobré, osviežujúce, oplatí sa podávať chladené a so skôr mäkšími druhmi ovocia.