Pečené buchty s lekvárom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 PL cukru, 2 lyžice oleja, 20 g droždia, 2 dl mlieka, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

V mlieku s cukrom roztopíme droždie, urobíme si kvások. Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme žĺtok, tuk a pripravený kvások. Vypracujeme hladké lesklé cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť. Z nakysnutého cesta vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme lekvárom a zvinieme do malej buchtičky. Ukladáme ich na vymastený plech. Poobtierame olejom, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme nakysnúť. Pečieme ich do zlatohneda a kým sa neoddeľujú od bokov nádoby, v ktorej sa piekli.
Dobrú chuť.