Jahodové minitortičky z plechoviek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
malé plechovky s odrezaným vrškom aj dnom * krémový tvaroh (zo slovenských je najlepší Vian s 1,1% tuku - Kaufland) * sladká smotana na šľahanie alebo kyslá smotana * podľa chuti práškový a vanilkový cukor * plátková želatína * okrúhle piškóty alebo kúpený či doma upečený tortový korpus príp. ak vám ostala staršia bábovka alebo nejaká piškóta - tak môžte použiť * čerstvé jahôdky * neslané pistácie, mätové lístky na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto tortičky som robievala ešte dávnejšie, v časoch, keď som ešte nemala žiadnu formu na pečenie a chcela som niečo malé mňamkové a pritom vizuálne pekné ukuchtiť. Sú ideálne najmä pre rodinky s malým počtom osôb, ktoré nevládzu pojesť celý plech koláčov. Príprava minitortičiek je blesková, nenáročná na suroviny a čas, a taktiež nevyžaduje ani veľké kulinárske zručnosti. Vyrobiť ich dokáže úplne každý a pri troške fantázie sa z nich dajú vyčarovať doslova umelecké dielka...Moje tortičky sú len inšpirácia - vy môžete použiť ľubovoľné ovocie, plnku či zdobenie...
 |
Potrebujeme malé plechovky, na ktorých vršok aj dno odrežeme. Výhodu majú tí, ktorí disponujú otvárakom na konzervy, ktorý nezanecháva ostré okraje - vyrába ich napr. Tupperware, Zenker, Lurch, ....Je tiež dobré, aby vnútro konzervy nebolo plechové, ale potiahnuté plastom. Samozrejme hotové antikorové miniformičky na tento druh zákuskov sa dajú aj kúpiť, problémom je však dosť vysoká cena... |
 |
Z upečeného plátu cesta (príp. kúpeného v obchode alebo okrúhlych piškótiek) si vykrojíme priamo konzervou krúžok. |
 |
Kruh cesta vložíme na dno konzervy. |
 |
Čerstvým jahôdkám trošku zrežeme základňu (to aby stáli rovno, keď ich budeme vkladať do plechovky) a prekrojíme ich na polovice. |
 |
A spôsobom, ktorý je vidno na fotečke ukladáme jahôdky do plechovky... |
 |
Napokon už len narstvíme do plechovky krémik. Ten si vytvoríme vymiešaním krémového tvarohu, smotany, cukru a pridáme aj plátkovú želatínu (kto by chcel presný postup na krém aj na piškótu - mám ho uvedený v mojom recepte na tvarohovo-čučoriedkové rezy). Upozorňujem, že v tomto receptíku treba pridať do krému viac plátkovej želatíny...Tortičky necháme cez noc odpočívať v chladničke. |
 |
Tortičky po vytiahnutí z chladničky necháme trocha postáť pri izbovej teplote - ca.10min. A potom zľahka oddelíme príborovým nožom od plechoviek. Na záver ľubovoľne ozdobíme.... |