ORECHOVO-TVAROHOVE PITÉ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 40 dkg hladkej múky, 20 dkg Hery, 6 dkg práškového cukru, 2 žĺtky, 1 kyslá smotana, 1 prášok do pečiva. I.PLNKA: 30 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, troška mlieka, rum podľa chuti. II.PLNKA: 30 dkg tvarohu, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, sneh z dvoch bielkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na cesto spolu zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1/2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na dva rovnaké diely. Prvý diel cesta vyvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme prvú plnku: zomleté orechy zmiešame s cukrom a zabaríme horúcim mliekom, pridáme trocha rumu.
Na orechovú plnku natrieme druhú plnku: tvaroh dobre vymiešame s práškovým cukrom, vanilkou, pudingovým práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z dvoch bielkov.
Druhý diel cesta rovnomerne nastrúhame na tvarohovú plnku.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 C.

Koláč je veľmi chutný, objavila som ho na www.dama.cz

Ešte raz