Drožďová pomazánka po druhé

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredne veľkú cibuľu*4 PL oleja*4 PL rastliného masla*2 trojuholníčky syrokrému*3/4 kocky hrozdia*1 uvarené vajíčko*1/2 lyžičky vegety*2 lyžičky horčice*bylinky, cibuľková, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Pomazánka je výborna, ani ju nestihnete natrieť na chlieb. Ja som minule z nej zjedla 5 chlebov, až mi bolo zle.
Na oleji orestujeme cibuľu. Keď je hotová, kastról odložíme zo sporáka a k cibuli pridáme rozmrvené kvasnice. Rýchlo sa roztopia. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. Ja osobne ten olej, ktorý zostane v kastróli vylejem, nie je tam vôbec potrebný, tie kvasnice ho "nepojmú do seba". Až potom pridáme maslo, syrokrém, ochutíme horčicou, vegetou a postrúhame natrvrdo uvarené vajce. Najlepšie na strúhadle, ktorým strúhame mrkvu. Ochutíme bylinkami a môžeme natrieť na rožtek, žemlu alebo chlieb.