
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus je orechový zo 6vajec ,Plnka :1/2 l. mlieka,1žltok,2 zlate klasy, PL rumu ,1 smetol, banány , cukor kryštal 20dk,1vanilka.1 čL.hladkej múky, džem kto aký má rád, dlhe piškoty
POSTUP PŘÍPRAVY
Upečieme si korpus dáme vychladnuť ,Plnka:2dc. mlieka +cukor a vanilkový cukor dáme zovrieť a do zv. mlieka dáme zlatý klas,žltok,muku vymiešame a pridáme do zovreteho mlieka potom za staleho miešania privedieme do varu odstavime a necháme chviľku odstať ,ešte do horúceho zamiešame po kúskoch smetol hotovu plnku nechame vychladnuť a natierame tortu. Korpus si rozkrojíme na 4časti . Skladáme takto:1plát,plnka2plát, džem,3plát,plnka +banány,4plát a vrch potrieť tenko plnkou aj okraje a prilepime piškoty a previažeme stužkou aby sa piškoty neodlepili
![]() |
prilepovanie pikot |
![]() |
oblepene piškoty na vrchu je falošný marcipan |
![]() |
hotovo!! :-)) |