Kakaová torta s vanilkovým krémom, Tvarohový tunel, Roláda s vanilkovým krémom a jahodou uprostred



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Roláda s vanilkovým krémom - Cesto: 6vajec, 150g kryštálový cukor, 80g polohrubá múka Z bielkov ušľaháme tuhý sneh s postupným pridávaním cukru. Až to bude tuhé,po jednom pridávame žltky. Nakoniec pomaly primiešať múku. Pečieme na mastnom papieri asi 10min. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Nestáčame! Túto som nestáčala za horúca. Vanilkový krém: 4dcl mlieka, 1zlatý klas, 250g masla, 150g cukru a pár kvapiek vanilkovej arómy. V mlieku uvaríme zlatý klas na hustú kašu. Necháme vychladiť za občasného premiešania. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a pridáme vychladnutú kašu,ktorú sme si predtým poriadne rozmixovali,aby neostali žaidne hrudky. Všetko spolu poriadne prešľaháme a nakoniec pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy. Plát si natrieme jahodovým džemom,naplníme krémom, do stredu uložíme rad jahôd,alebo iného ovocia...najlepšie nejaké červené..maliny,ríbezle... Stočíme a natrieme zvyšným krémom.. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie...posypeme kokosom...postriekame čokoládou... Tvarohový tunel som robila podľa českého MMB,týmto dakujem Ivanke N. (spero) Kakaová torta s vanilkovým krémom - Upečieme si klasickú kakaovú piškotu z 5 vajec. tú prekrojíme na tri časti... Krém je ten istý ako pri roláde...Piškóty natierame džemom a plníme krémom. Poslednú nenatierame džemom,ale iba tenkou vrstvou krému,aby sme urovnali prípadné nerovnosti. Polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa fantázie.

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx