Ovocný nanuk - čerešňová dreň



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vykôstkované čerešne * 2 vanilkové cukry * kryštálový cukor podľa chuti * VERCAJCH: mixér * nádobky na nanuky * alebo dózy na zmrazovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Náš dobrý sused Otko nám každý deň oberie zo 5 kíl prekrásnych čerešní, tak s nimi treba do mrazáku. Niekto zmrazuje bravčovú panenku, sviečkovicu a karé, my zasa zmrazujeme čerešňovú dreň, čerstvé bylinky, a grahamové rožky, ktoré nie sú dostať u nás v dedine :-)))))

1. Očistiť, prekrojiť a povyberať proteíny z čerešní zvládnete behom ranného Dallasu. Hneď, ako skončili Ewingovci, som čerešne umyla a nechala stiecť. Dnes sa Bobby ženil s April, tak som nestihla ísť do kuchyne skôr :-)
2. Čerešne dajte do mixéra, mixér zapnite do zásuvky, a na plných otáčkach rozmixujte dohladka.
3. Podľa chuti pridajte vanilkový cukor,
4. a kryštálový cukor. Zapnite mixér a mixujte do peny.
5. Jééééé, to je ale čéčé!!!!!!!
6. Nájdite formičky na nanuky,
7. a cez mixérový cicáčik-nalieváčik nalejte do formičiek ovocnú dreň.
8. Jemne s nádobkou potraste, zatvorte a dajte minimálne na 6 hodín do mrazáku. Po zmrazení vyťahujte z nádobiek opatrne, najlepšie je chvíľku nechať nádobku s nanukmi pri izbovej teplote, jemne držiačikom pootočte a nanuk vypadne. Teda mal by - ale za to ja neručím.
9. Ovocnú dreň zmrazujem aj v menších nádobkách. Po rozmrazení výborne poslúži ako omáčka - rozumej "omajda" na palačinky dle tvého gusta a aj iné koláčiky, ktoré stačí čerešňovou omáčkou iba obliať.
10. Dievčence, takže vyberte z mrazáku všetky karmenádle, panenky a kurčatá, tie nech nám zmrazujú hypermarkety a šup do mrazáku s čerešňovou dreňou - tú v hypermarkete nekúpite! :-))))