*♥*Kalocsayský perkelt*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie paličky ( 4 krídla, 2 stehná), 1 ks kuracích pŕs, cibuľa, zelená paprika, feferonka, paradajka, 1 PL paradajkového pretlaku, soľ, sladká červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, trocha červeného vína, 3 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie krídla i stehná rozkrojíme v kĺboch, hornú časť stehna nakrojíme (alebo rozkrojíme na 2 časti), kuracie prsia pokrájame. Osolíme ich. Dáme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. K cibuli pridáme červenú papriku, orestujeme a pridáme pretlak, chvíľu miešame a pridáme pokrájané mäso. V cibuľovom základe ho poriadne poobraciame a opekáme, kým sa urobí šťavička. Popritom pridáme nakrájanú papriku, feferonku a paradajku. Stále miešame, aby sa pri pražení niečo nepripálilo. Po chvíli pridáme trocha červeného vína (1 dl) a zamiešame, prilejeme vodu, ale len toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené. Prikryjeme a necháme dusiť domäkka. Do hotového ešte pridáme prelisovaný zvyšný cesnak.
Najlepšie je podávať s cestovinou, ale môžu byť aj zemiaky.