Bábovka - recept od babičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šľahačková smotana, 1/2 l hladkej múky, 1/4 l kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, šťava a kôra z dvoch citrónov, 1 kypriaci prášok do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka vynikajúca. Robievam ju aj do nízkej formy, aj do vysokej, pekne narastie, (formu vymastím a vysypem trochou múky, ešte nemám silikónovú formu :-) ) Robievam ju aj dvojfarebnú (polovicu cesta zmiešam s kakaovým práškom). Všetky ingrediencie zmiešam v mise, moja babička používala na všetko odmerku na ryžu, a podľa nej aj uvádzam meranie v litroch. Nech Vás to vôbec nemýli, určite má každá mamička takúto odmerku doma, lepšie ako všetko vážiť :-) Pečiem ju presne hodinku pri 180 stupňoch, pri pečení ju prikrývam alobalom. Keď vychladne, vyklopím, posypem práškovým cukrom, na sviatočnejšiu chvíľu polejem čokoládovou polevou.