!!!Môj prvý pokus o dobošovu knihu!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta : 15 vajec 60 dkg práškového cukru 60 dkg polohrubej múky 2 PDP 2 vanilky 1 dl oleja vlažná voda podla potreby I. Krém : 1 l mlieka 4 pl polohrubej múky 2 zlaté klasy 3 pl kakaa 1 kávová lyžička mletej kávy/podla chuti/ 10 dkg čokolády na varenie 30 dkg práškového cukru 2 hery II. Krém : 3 dl mlieka 4 pl hladkej múky 15 dkg práškového cukru 1 vanilka 1 hera Poleva : 40 dkg dukátovej čokolády na varenie 10 pl oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup na piškótové cesto :
Žĺtky šľaháme s polovičkou cukru do penista .
Pridáme olej a šľaháme ďalej . Vyšľaháme bielky do tuha a potom pridáme druhú polovičku cukru a znovu šľaháme do tuha .
Zmiešame múku s PDP .
Vyšľahané žĺtky podľa potreby zriedime vlažnou vodou a pomaly vmiešavame múku a vyšľahané bielky .
Piškótové cesto si primerane rozdelíme na 6 častí a postupne pečieme na vymastených a múkou vysypaných plechoch .

Postup na I. krém :
Mlieko , múku , zlatý klas , kakao , čokoládu a kávu uvaríme na hustú kašu /najlepšie variť v hrnci na mlieko - parák/
Kašu necháme vychladiť .
Vyšľaháme cukor s herou a postupne pridávame vychladnutú kašu .

Postup na II. krém :
Mlieko , múku , vanilku uvaríme na hustú kašu .
Necháme vychladnúť .
Vyšľaháme cukor s herou a postupne pridávame vychladnutú kašu .

Postup na tortu :
Na obrátený plech dáme prvý plát piškóty a natrieme kakaovým krémom , ktorý si primerane rozdelíme na 5 častí .
Postup opakujeme aj s ostatnými piškótovými plátmi .
Takto naplnené pláty prikryjeme druhým plechom a zaťažíme aspoň na 5 hodín .
Dáme do chladničky .

Zdobenie :
S takto pripravenej torty si možno vyrezať tvary podľa potreby - srdce , ovál , hviezda , podkova , kniha atď...
Tortu polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť .
Dáme si biely krém do zdobiaceho vrecka a tortu ozdobíme .

Najprv si vyšlaháme sneh z bielkov
Potom si pridáme polovicu cukru
K žltkom si pridáme múku a kypriaci prášok
Tu sme si pridali múku
K vymiešaným žltkam sme si pridali 300 g cukru a vyšlahané bielka. Vznikla nám takáto zmes ktorú si rozdelíme na 6 častí. Mojom prípade mi vidali len 5 piškot.
Postupne si budeme zmes rozdelovať na plechy
Tu máme už hotovú piškoty
Uvaríme si krém a takto vám vznikne už vymiešana zmes z mlieka, múky, kakaa, zlatého klasu a cokolády
Postupne si začiname natierať pláty
Tu je hotový natretý plát
Cokoládu s olejom si dáme rozpustiť
Tu začíname zdobiť, ja som si zvolila zdobenie takéto, ale od vás záleží ake si zvolíte.
A dalej
Tu je uz celkom
Okraj som zdobila sivými kuličkami
Tu začínam dávať ružičky, z môjho receptu na marcipán
Dalsie
K tomu kalie
Dalšie
Moja hotová torta
Tu je torta z vnútra