Párkovo-zeleninové ražniči
![](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/10/090707/18/j15972.jpg)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
podľa potreby a chuti - obyčajné párky, paprika, paradajky, cibuľa, klobása, tvrdý syr, špajle (ihly)
POSTUP PŘÍPRAVY
***
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43571.jpg) |
Nakrájame si zeleninu, klobásu /nemusí byť/ a syr na menšie kúsky, cibuľu na kolieska (ospravedlňujem sa, zabudla som ju odfotiť) |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43572.jpg) |
párky nakrojíme /neprekrojiť úplne/ asi na šírku ½ cm, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43573.jpg) |
na koniec párka zasunieme špajľu,medzi jednotlivé otvory vkladáme jednotlivé kúsky, napr. klobásu /ja som použila trvanlivú/ a zároveň zasúvame špajľu, aby to držalo pokope , zeleninu, syr, v akomkoľvek poradí. Ak chcete, môžete si párky nakrájať na kolieska a tak ponapichovať jednotlivé kúsky zvlášť, my sme si zopár urobili aj také. Ale tie len nakrojené sú viac šťavnatejšie. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43574.jpg) |
ja používam miesto ihiel tieto so zastrúhaným špicom, sú výborné, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43575.jpg) |
Uložíme na plech a pečieme pri teplote 190° C cca 15-20 min, |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43576.jpg) |
aby boli párky zvrchu upečené dochrumkava. |
![](https://img-new.mimibazar.sk/s/bs/9/090707/18/k43577.jpg) |
Po upečení si môžete do výpeku položiť kúsky pečiva a nechať chvíľku postáť už vo vypnutej rúre. Jednotlivé kúsky ražniči môžete zabaliť aj do alobalu a na grilovačke šupnúť do pahreby, alebo ugrilovať na rošte. Podávame s pečivom, zeleninou, alebo aj dresingom. *Dobrú chuť* |