Párkovo-zeleninové ražniči

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
podľa potreby a chuti - obyčajné párky, paprika, paradajky, cibuľa, klobása, tvrdý syr, špajle (ihly)
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Nakrájame si zeleninu, klobásu /nemusí byť/ a syr na menšie kúsky, cibuľu na kolieska (ospravedlňujem sa, zabudla som ju odfotiť) |
 |
párky nakrojíme /neprekrojiť úplne/ asi na šírku ½ cm, |
 |
na koniec párka zasunieme špajľu,medzi jednotlivé otvory vkladáme jednotlivé kúsky, napr. klobásu /ja som použila trvanlivú/ a zároveň zasúvame špajľu, aby to držalo pokope , zeleninu, syr, v akomkoľvek poradí. Ak chcete, môžete si párky nakrájať na kolieska a tak ponapichovať jednotlivé kúsky zvlášť, my sme si zopár urobili aj také. Ale tie len nakrojené sú viac šťavnatejšie. |
 |
ja používam miesto ihiel tieto so zastrúhaným špicom, sú výborné, |
 |
Uložíme na plech a pečieme pri teplote 190° C cca 15-20 min, |
 |
aby boli párky zvrchu upečené dochrumkava. |
 |
Po upečení si môžete do výpeku položiť kúsky pečiva a nechať chvíľku postáť už vo vypnutej rúre. Jednotlivé kúsky ražniči môžete zabaliť aj do alobalu a na grilovačke šupnúť do pahreby, alebo ugrilovať na rošte. Podávame s pečivom, zeleninou, alebo aj dresingom. *Dobrú chuť* |