Cestoviny s tuniakom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300g cestovín - mašličky, 1 PL olej, 1 konzerva tuniaku v oleji, 1 rajčinový pretlak -120g, 1,5 dcl kečup, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100g oravská slanina, 100g mrazená kukurica, bazalka, soľ, vegeta, štipka muškátového oriešku, aidam na postrašenie hotového jedla :)
POSTUP PŘÍPRAVY
.. tak tuniak na tento sposob u nás boduje a tiež deti nemajú žiadny problém ho zbodnúť :) ... a zároveň je to super rychlovka ...
|
- na 1 PL oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninku ... mali sme pekne prerastenú maskom |
|
- potom pridáme prepáchnutú mrazenú kukuricu (mne sa tam priplietlo trošku hrášku a mrkvičky), porestujeme... |
|
- pridáme všetky ostatné prísady, nešetríme bazalkou -( dala som jej asi 1,5 ML), pridáme trošičku vody asi 1/2 deci.. a necháme prebublať |
|
... a takúto by to malo mať konzistenciu ... |
|
- uvaríme mašličky vo vode ... uvarené prepláchneme pod studenou vodou, nech sa nám nelepia .. a necháme stiecť... |
|
- premiešame s cestovinami .... |
|
- a servírujeme s postrúhaným aidamom ... :) hotovo |