
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, balíček PDP, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, granko podľa chuti / môžte použiť aj kakao / Do cesta: 1 tvaroh , 2 PL práškového cukru, ovocie / kto čo má, môže byť aj kompot /, tuk na potretie plechu a strúhanku na vysypanie plechu
POSTUP PŘÍPRAVY
Vo väščej miske si zmiešame múku s PDP, pridáme cukor, vajíčka, mlieko, olej a vymiešame hladkú kašičku. Cesto nemá byť husté. Podľa potreby môžte pridávať mieko. Na vymastený a vysypaný plech vylejeme asi pol cesta a do druhej časti primiešame granko, alebo kakao a polejeme bledé cesto, cik cak. Tvaroh si zmiešame s cukrom, ak je hustý, zriedime si to mliekom a kladieme kôpky na cesto. Potom poukladáme ovocie a šup sa do trúby na 180 stupňov približne 30 - 40 minút. Treba si to odsledovať. Koláčik je vláčny a výhodou je, že si môžte meniť ovocie a vždy to má inú chuť. Teraz som použila slivkový kompot. Vrch môžte posypať cukrom.A ešte jedna vec, čo sa mi na tom páči. Skoro žiaden špinavý riad. Dobrú chuť.
![]() |
Ten istý koláč, len s ríbezľami. |