Svadobná torta - ĎAKUJEM maminkám, ktoré mi na mmb pomohli!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mramorový korpus: 4 vajíčka, 150 g prášk. cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 200 g HL múky, 1/2 pdp, ochutidlo alebo citr. kôra, 2 PL kakaa. Zltky vymiešame s cukrom a striedavo pridávame vodu a olej. potompridáme ochutidlo a primiešame múku s pdp. Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej dáme kakao. Striedavo dávame do formy lyžicou svetlé a kakaové cesto. Upečieme pri 180 C. Vyskúšala som tri recepty na piškotu, a nakoniec mi najlepšie vyšiel môj starý dobrý osvedčený recept... krém (vynikajúci): 500 g masla (dala som polku masla a polku margarínu), 200 g kryšt. cukru, 50 g prášk. cukru, 6 dl mlieka, 2 pudingy (vanilka, alebo čok). Uvaríme si puding (mlieko-cukor-puding), necháme vychladnúť do vlažna. Maslo vyšľaháme s prášk. cukrom v mixéri (aspon 10 min), potom po lyžiciach pridávame našľahaný puding, ak robíme čok. krém, tak si mixér vypneme a primiešame asi 3 PL kakaa. A túto zmes necháme šľahať zas aspon 10 min. krém je ako šľahačka. vynikajúci! ak chcete spraviť orechovú plnku: na toto množstvo potrebujete asi 30 dk pomletých orechov, ktoré sparíte vriacim mliekom (asi 10 PL), a vychladnuté pridáte do mixovanej zmesi pudingu a masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

poťahovala som domácim marcipánom.
Veľmi pekne ďakujem maminkám, ktoré boli také ochotné, že mi na moje prosby odpovedali, poradili, povzbudili ma!

další pohľad spredu
pohľad zhora
detail kvetov
detail na oba diely
iný detail
detail spodného dielu