
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ryba(kapor, alebo aj iné, ja robievam z hlavy a z chvosta kapra), rybacie vnútornosti(ikry, mlieč, pečeň), mrkva,kaleráb, zeler v pomere 1:1:2, olej, rybací bujón, soľ, bobkový list, čierne a nové korenie, cibuľa, cesnak, môže byť aj pór, krupica hrubá(alebo detská).
POSTUP PŘÍPRAVY
Pozri obrázkový postup.
![]() |
Do hrnca s vodou dáme očistené kúsky rýb. |
![]() |
Pridáme cibuľu, cesnak, korenie, soľ(len trochu, lebo neskôr dáme bujón)a necháme uvariť domäkka. |
![]() |
Medzitým si očistíme zeleninku(mrkvu, kaleráb, zeler)v pomere 1:1:2. Zeleniny nedávame veľa, aby neprehlušila chuť mäska. |
![]() |
Zeleninku nakrájame, alebo(kto má) nastrúhame na V-krájači. |
![]() |
Keď je mäsko uvarené, scedíme vývar(ktorý zatiaľ odložíme nabok), vyberieme ho a necháme trochu ochladnúť. |
![]() |
Oberieme mäsko od kostí. Toto je najhoršia robota, ale výsledok stojí za to :-) |
![]() |
Potom v hrnci opražíme nakrájanú zeleninu na oleji. |
![]() |
Opraženú zeleninu zalejeme scedeným vývarom a pridáme rybací bujón. Nie vždy a všade sa dá zohnať, tento môj je tuším z Billy. Necháme variť, kým zelenina nezmäkne. |
![]() |
Potom pridáme zo dve hrste krupice a zamiešame. |
![]() |
Nakoniec pridáme obraté mäsko a vnútornosti, ktoré nakrájame na menšie kúsky. |
![]() |
Chvíľu necháme prevrieť a polievočka je hotová. Dobrú chuť. |