Slané tyčinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•20 dkg hladkej múky •20 dkg hrubej múky •30 g droždia •17 dkg tuku na pečenie (hera, helia, smetol...) •1 žĺtok •0,75 - 1 dcl kyslej smotany •1 zarovnaná kávová lyžička soli •2 - 3 polievkové lyžice mlieka na kvások •1 vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na doske zmiešame múku, tuk, soľ, žĺtok, smotanu, vyhotovíme cesto, pridáme kvások, spracúvame, kým nevznikne pekné cesto. Spravíme z cesta bochník, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Cesto vyvaľkáme na plát cca 3 mm hrubý, natrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom.
Posypeme časť makom, časť rascou, časť nastrúhaným tvrdým syrom.
Pečieme na pekáči s papierom na pečenie. Najprv vložíme do rúry vyhriatej na 200 - 220 °C, a keď naskočia, tak stiahneme na 160 - 180 °C a dopečieme.

Dobrú chuť!