
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300g polohrubej múky, 400g kyslej smotany ( 2 kelímky po 200g ), 2 vajcia, 1 kopcovitú PL práškového cukru, 1 ČL sódy bikarbony, štipku soli. Džem, šľahačku v spreji a granko na posypanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misy dáme smotanu, 2 žĺtky, cukor, soľ a sódu. Dôkladne premiešame a potom prisypeme po trochách múku. Ak je masa moc hustá (závisí to od hustoty smotany.) môžeme priliať trošku mlieka. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vysmážame na troške oleja z oboch strán dozlata na teflonovej panvici.. Pozor, ide to dosť rýchlo, aby sa vám to nepripaľovalo... Tak minútku s každej strany. No a na záver potrieme domácim džemíkom,( ja mám višňovo-jahodový), ozdobíme šľahačkou a posypeme grankom. Dobrú chuť !